Specialisten met 38 jaar ervaring

De Kraan is een gespecialiseerd installatiebedrijf voor sanitair, ventilatie en verwarming voor (seriematige) nieuwbouwprojecten. Daarnaast is De Kraan voor aannemers en projectontwikkelaars de vertrouwde installateur voor transformatieprojecten, hotels, studenten- en zorginstellingen. Over het vakmanschap van De Kraan leest u alles op deze website. We vertellen u graag meer over onze missie en visie.

ONZE MISSIE

Milieu en duurzaamheid
Wij passen nieuwe, duurzame technieken toe op sanitaire en klimaatinstallaties, die aansluiten bij de huidige milieutransitie. Daarbij werken wij zo veel mogelijk met duurzame materialen van A-merken. Wij zorgen voor de juiste, milieuvriendelijke verwerking van afvalmaterialen. De Kraan geeft het goede voorbeeld: ons pand is 100% energieneutraal.

Duurzame relaties
Wij gaan duurzame relaties aan met onze opdrachtgevers en partners. Dit resulteert in verbintenissen die al decennia teruggaan en gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen en persoonlijk contact.

Wij investeren in de duurzame inzetbaarheid van onze mensen, zodat zij gezond en met plezier hun werk kunnen blijven uitoefenen tot aan hun pensioen. Wij werken actief aan het beperken van werkdruk door de opdrachten af te stemmen op de capaciteit.

Organisatie
De Kraan is een platte organisatie en daarmee ook een hele persoonlijke. Met een operationeel team van 65 mensen, aangestuurd door 4 eigenaren/managers realiseren wij 1500 woningeenheden per jaar. Wij staan dicht bij opdrachten en mensen, zowel bij onze medewerkers als bij onze partners en opdrachtgevers.

ONZE VISIE

De Kraan installatietechniek behoort tot de top van Nederland als het gaat om sanitaire en klimaatinstallaties in projectmatige woningbouw, transformatie bouw, zorg- en hotelbouw. Onze groeipotentie zien wij in de nieuwe duurzame technieken zoals warmtepompen, warmteterugwinning, waterberging en hergebruik en circulariteit.
Om tot de top van Nederland te behoren ontwikkelen wij onze organisatie met een focus op:

 • Mensen 
  Aanwas van nieuwe medewerkers met een specialisatie in verwarming
 • Kennis
  Uitbouwen van kennis binnen de organisatie door scholing en interne overdracht
 • Ervaring
  Nieuwe projecten, die bijdragen aan onze kennis en ervaring
 • BIM
  De inzet van 3D-modellen voor een goede coördinatie van projecten en efficiënte workflows

Deze ontwikkelgebieden garanderen dat wij de kwaliteit kunnen leveren, die onze opdrachtgevers van De Kraan gewend zijn.

Bij het waarmaken van ons groeipotentieel blijven wij dicht bij de mensen staan – zowel bij onze medewerkers als bij onze partners en opdrachtgevers. Wij zullen niet alleen ons team uitbreiden met klimaat specialisten, maar ook intensiever samenwerken met partners.

Successen delen
Onze grondleggers zijn gestart als sanitair installateur, maar inmiddels zijn we veel meer dan dat. Voor veel van onze opdrachtgevers zijn wij actief als totaal W-installateur. En hebben we door de jaren heen veel mooie projecten mogen maken. Zo is De Kraan uw partner voor een complete sanitair en klimaatinstallatie.

Interessant? Deel deze pagina

ONZE services

Ontwerp en advisering

Bij omvangrijke nieuwbouw- en transformatieprojecten is het voortraject van cruciaal belang. Aannemers en projectontwikkelaars doen daarvoor een beroep op De Kraan. 

Sanitaire installaties

De Kraan is 38 jaar geleden begonnen als specialist in gas-, water- en rioolinstallaties. Dat betekent dat wij expert zijn in de aanleg van alle soorten leidingen.

Klimaat beheersing

In klimaatbeheersing heeft de techniek de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De Kraan volgt alle innovaties rondom centrale verwarming en mechanische ventilatie 

De digitale showroom

Bij De Kraan is het voor kopers gemakkelijk om hun droombadkamer te kiezen: wij bieden voor elk project een unieke digitale showroom van Uw Huis, Uw Wensen. 

Zink en lood

De Kraan is specialist in zink- en loodwerk voor gevel- en gootconstructies, een ‘ouderwets’ ambacht dat onze mensen gelukkig nog beheersen.

Duurzame installaties

Wij passen nieuwe, duurzame technieken toe op (verwarmings) installaties, die aansluiten bij de huidige milieutransitie.

De Kraan Installatietechniek

Pauvreweg 18
4879 NA  Etten-Leur
t. 085 7609400
e. dekraan@dekraan.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook via social media

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?